The Influence of Environmental Conditions in Arctic Regions.

Széchenyi 2020

A Roneko Kft, 8000 Székesfehérvár, Takarodó u. 9 szám alatti telephelyén 23,8 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer telepítését valósította meg hálózati villamosenergia-termelés céljából. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 3,79 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Fejlesztésünk célja az energiatakarékosság és a hatékonyságnövelés volt.

Beruházásunk révén az elektromos energia ellátásunk 69,92%-os kiváltására nyílt lehetőségünk, melynek köszönhetően nem csak energiát és költséget takaríthatunk meg, de a környezetünk megóvásával a károsanyag kibocsátásunk szintjét is közel a felére tudjuk csökkenteni. Mindemellett környezettudatos magatartásunkkal szeretnénk a mai kor és dolgozóink elvárásának megfelelő munkahelyet teremteni.

A beruházás során megvalósult tevékenységek:

85 db 280 W-os Polikristályos napelemből álló, 23,8 Kwp névleges teljesítményű napelemes rendszer telepítése a következő eszközök segítéségével: 1 db 10.0-3 Fronius Symo és 1 db 12.5-3 Fronius Symo inverter, Alumínium profilok, rozsdamentes tartók, DC oldali túlfeszültségvédelmi doboz, DC oldali túlfeszültség-védelem kialakítása, AC oldali túlfeszültség-védelmi doboz, AC oldali túlfeszültségvédelem kialakítása, speciális csatlakozók és szerelési segédanyagok felhasználásával. A háztartási méretű kiserőmű mérő berendezése által az energia visszatáplálása is biztosított, ami miatt az ideigelnesen megtermelt plusz energiát elraktározhatjuk és a későbbiekben fel is használhatjuk. A termelési adatokhoz való távoli hozzáférést és távfelügyeletet rendszerünk biztosítja.

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2020.12.30.
A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2019-00006
A támogatás mértéke: 55%

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 3.794.791 Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg.