Roneko Kft
flash

Sajtóközlemény:

Napelemes rendszer telepítése a Roneko Kft-nél 2020/06/18.

MEBIR politika

A Roneko Kft. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági politikája

A RONEKO Kft. a vezetése elkötelezte magát, hogy a céljai elérése érdekében végzett tevékenységei során mindig kiemelt figyelmet fordítson a dolgozók és a felügyeletünk alatt tevékenységet végzők munkahelyi egészségvédelmére és biztonságára.
A munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszer érvényességi területe:
A Kft. székhelyén végzett ügyviteli, műszaki előkészítési, elektromos hálózatok tervezési és terveztetési a cég telephelyén végzett anyagtárolási, gépjármű és munkagép tárolási, karbantartási, villamos és gépészeti előkészítési, gyártási, tevékenységekre, valamint a Társaságunk által átvett építési területeken végzett elektromos kivitelezési, gépészeti berendezések, szerkezetek gyártási és gyártatási, valamint a villamos és gépészeti karbantartási tevékenységekre terjed ki.
A munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági (MEB) politikánk fő iránya, hogy a vonatkozó jogszabályok, határozatok, az MSZ EN 28001:2008 szabvány előírásainak betartásával kiemelt figyelmet fordítsunk a biztonságos és egészséges munkahelyi követelmények betartására és folyamatos javítására. Ennek érdekében azonosítjuk és elemezzük a tevékenységeinkből fakadó kockázatokat, ezáltal minimálisra csökkentjük az egészségünket és környezetünket károsító hatásokat, így biztosítjuk a munkatársaink, alvállalkozóink számára biztonságos munkavégzést.
Ennek módszerei:
- a vezetők, munkatársaink együttműködése révén a kockázatértékelési módszerek segítségével feltárjuk a munkahelyeken előforduló vészhelyzeteket, azok súlyosságát és bekövetkezésének valószínűségét
- A feltárt kockázatok megszüntetése, csökkentése, megelőzése, javítására intézkedéseket hozzunk;
- folyamatosan fejlesztjük az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzéshez szükséges személyi, technológiai feltételeket;
- egészségvédelmi és biztonsági célkitűzéseinket, irányelveinket folyamatosan fejlesztjük, és az azokkal kapcsolatos információkat hozzáférhetővé tesszük a munkatársak, a megrendelőik, az alvállalkozóink, a hatóságok, vagyis az érdekelt felek számára.
- az érdekelt felekkel kapcsolatos előírásokat, jogszabályokat alkalmazzuk és betartjuk, a hozzánk érkező információkat fogadjuk, megfelelő szinten kommunikáljunk
A Roneko Kft. megfelelően képzett és gyakorlott személyzettel, erőforrásokkal rendelkezik a MEB politikában említett feladatok végrehajtására és kötelezettséget vállal, hogy, a Kft. minden munkatársával és minden a szervezet szabályozása alatt állóval ismertetésre kerüljön a MEB politika, a tevékenységével kapcsolatos kockázatértékelés eredménye, valamint az egészséget nem veszélyeztető munkavégzésekhez tartozó előírások.

Székesfehérvár, 2014. január 15.